Dainty

Usually most active during early morning and part of the night, Bushbucks become almost entirely nocturnal in areas where they are apt to be disturbed frequently during the day. When alarmed, individuals react in a variety of ways. Sometimes they will sink to the ground and lie flat, or they may bound away, making a series of hoarse barks. When surprised in the open, they sometimes stand still or slowly walk to the nearest cover. The Bushbuck is primarily nocturnal, but it is also fairly active during the day. Half of a Bushbuck’s day is spent standing and grazing. The Bushbuck is also the only non-territorial and solitary African antelope with neither males nor females defending any part of their home range. Though Bushbuck have small home ranges which may overlap with those of other bushbuck, they are solitary animals with even females preferring to keep social interactions with their young to not more than a few hours a day. Mature males usually go out of their way to avoid contact with each other.
Info source: http://www.krugerpark.co.za/africa_bushbuck.html

Dainty

Ruffled

The Goliath Heron has a height of 135 cms and weighs around 4300 gms. The head is coloured chestnut while the bill is coloured black. The Goliath Heron is found in the Southern African wetlands, riverine forests and moist grasslands. The bird is at home in riverine forests and close to water bodies such as lakes, dams and streams. You can see the Goliath Heron bird on coastal regions and on the seashore where the bird will be foraging with other birds. This bird forages for food on the ground. This bird has a specially adapted bill which helps it hunt for fish, crabs, shrimp and other aquatic animals in the water. This bird eats insects such as butterflies, bees, wasps, locusts and ants. These invertebrates are usually hawked aerially, killed and then eaten.
Info source: http://www.birdsinsa.com/birds/ardeagoliath.htm

Ruffled

Nibble

The Nyala is a highly selective, mixed feeder taking in large quantities of grass, forbs and browse (grass contributes 12-30% of its dietary intake). They prefer the fruit, pods and flowers of broadleaf forbs and eat only soft, green new-growth grass tufts (dry leaves and stems are avoided completely). Nyala is dependent on fresh water and an adult will drink an average of 3.5 litres daily. Nyala thrives in the thicket, closed woodland, riverine bush and forest habitats. They require abundant shade, cover for refuge, a constant supply of fresh drinking water and a large variety of broadleaf forb species to browse. The ideal habitat comprises a 4-23cm sweet grass layer, a minimum of 15% thicket and should be no less than 60 ha in size – nyala spends 70-90% of its life in the thicket and become nocturnal in environments lacking in this foliage component. Nyala cannot survive in areas with temperatures lower than -2°C or rainfall of less than 300mm.
=========
The photo was taken during September 2017 in the Kruger National Park, Mpumalanga, South Africa.
Info source: http://westacresvet.co.za/farming-with-nyala-a-few-things-…/

Nibble